Veiligheidsdag Noordwijk

Kom ook Zaterdag 4 juni van 10:00 uur tot 17:00 uur op de stand van de Noordwijkse reddingsbrigade

Onder het motto ‘Samenwerken aan Veiligheid’ tonen ruim 160 vrijwilligers van 45 organisaties uit de veiligheidsketen rond de Noordwijkse vuurtoren en op het strand hun mankracht en materieel. Aan land en op zee worden reddingsoefeningen gehouden met medewerking van de Alouette III-helikopter van de Belgische Luchtmacht en de Eurocopter van de NHV Group uit Vlaanderen. Tussen de oefeningen door zijn deze helikopters te bezichtigen op de Oranje Promenade van de Hotels van Oranje.

Wat kunt u verwachten op de stand van de Noordwijkse reddingsbrigade

Op de Veiligheidsdag Noordwijk valt er ook dit jaar weer veel te beleven op de stand van de Noordwijkse reddingsbrigade. Aangekomen bij de stand wordt u verteld wat de werkzaamheden en doelstellingen van de Noordwijkse reddingsbrigade zijn. Daarna kan er begonnen worden aan de reddingsbrigade experience.

De Reddingsbrigade experience

advertantie veiligheidsdag paginaStap samen met een ervaren lifeguard de wereld van de Reddingsbrigade in. Je komt langs alle hulpverleningsvoertuigen die dagelijks gebruikt worden om het strand en de zee veilig te houden voor alle bezoekers. Ervaar hoe het is om in een Reddingsbrigade Landrover te zitten. Hoe je een echte reddingsboot kan besturen op de zee. Je mag samen of alleen op een Rescue waterscooter een gratis foto van jezelf laten maken. Speel samen met het Nederlandse reddingsteam een wedstrijd Beach Flags. Bekijk de zee vanaf een echte Lifeguard stoel. Leer de belangrijke reddingsknopen te leggen. Dit is een kleine indruk van hetgeen er te beleven is op het Reddingsbrigade experience terrein.

Beleven op de Reddingsbrigade experience

1 Informatiepunt Noordwijkse reddingsbrigade.
2 Informatietent Fotogallerij.
3 Reddingsbrigade Landrover.
4 Mitsubishi L200 reddingsvoertuig.
5 Reddingsboot uitleg en experience.
6 Reddingsboot uitleg en experience.
7 Springkussen.
8 Rescue Watercraft foto experience Facebook aktie.
9 Wedstrijd en Demostratieveld van het Nederlands reddings sportteam.
10 Rescueboards experience.
11 Lifeguard chair. Leer uitkijken over zee en vind de boei.
12 Reddings knopentafel met ervaren knopen-instructeur.
13 Kleurplatentafel voor de allerkleinste.
uitreiking