Strandbewaking

Het strand van Noordwijk is een openbaar gebied waar bezoekers en plaatsgenoten vrij kunnen genieten van strand, zee en zon. De Noordwijkse Reddingsbrigade biedt verschillende diensten aan om dit strand naast prachtig, ook veilig te houden.

Strand van Noordwijk

Van de grens Katwijk tot de grens Zandvoort ligt ruim 15 km strand waar de Noordwijkse Reddingsbrigade haar bewakingstaak heeft. Zonaanbidders en zwemmers mogen zich vrij op het strand en in zee begeven. Aan het begin van alle strandafritten staan informatieborden voor de strandbezoekers. Deze borden zijn in overleg met gemeente en reddingsbrigade tot stand gekomen.
Lees meer

Toezicht op het strand

Vanaf eind mei tot begin september is op zondag de strandpost voor de vuurtoren bemand. Gedurende de maanden juli en augustus is op de strandpost voor de vuurtoren dagelijks een ploeg aanwezig om de veiligheid van baders en zwemmers in het oog te houden. Waar nodig wordt hulp geboden. De post op Duindamseslag en die op Langevelderslag worden bezet bij mooi weer en als er voldoende bezetting is op de post voor de vuurtoren.
Lees meer

Strand van Noordwijk

De Noordwijkse Reddingsbrigade komt graag toezicht houden bij wedstrijden en andere evenementen die met watersport en het strand te maken hebben. Bij incidenten wordt uiteraard hulp geboden. De inzet van de Noordwijkse Reddingsbrigade omvat in de meeste gevallen de ondersteuning met vaartuigen, rollend materieel, bemensing en vaak ook met EHBO-ers en EHBO-materiaal.
Lees meer

Aanmelden als Lifeguard

Word Lifeguard op het Noordwijkse strand. Wij zorgen ervoor dat jij de juiste trainingen en opleidingen aangeboden krijgt om snel zelfstandig lifeguard te zijn op het strand. Er wordt een volledig lesprogramma aangeboden van elementair zwemmen tot redder in rampomstandigheden. Van instructeur tot leercoach en beoordelaar (examinator).
Aanmelden