Collecteweek Noordwijkse Reddingsbrigade

Van maandag 1 juli t/m vrijdag 5 juli 2019

De Noordwijkse Reddingsbrigade houdt toezicht op het strand van Noordwijk. De lifeguards patrouilleren lopend, rijdend en/of varend om toezicht te houden op het strand en de zee. Er zijn drie vaste strandposten waar u terecht kunt voor EHBO of meer informatie over onder andere de weerscondities.

De Noordwijkse Reddingsbrigade beschikt over verschillende materialen waarmee de lifeguards hun werk uitvoeren waaronder de rescue boards. Met deze boards kunnen de lifeguards snel en veilig een zwemmer in problemen of een drenkeling uit het water halen. De bestaande boards zijn aan vervanging toe. De opbrengst van de collecte van 2019 wordt gebruikt voor de aanschaf van drie nieuwe rescue boards.

Help je mee?

In 2019 is de collecteweek van  1 t/m 5 juli. Help je mee? Meld je aan voor de collecteweek via het inschrijfformulier of vraag meer informatie aan. Wij denken graag met je mee welke functie bij jou past en ons kan helpen.

Elke donatie is welkom

Fijn dat jij de NRB een warm hart toedraagt. Elke bijdrage, groot of klein, helpt ons om het Noordwijkse strand te beveiligen.

Veel gestelde vragen

Wanneer wordt er collecte gelopen?

Maandag 1 juli t/m vrijdag 5 juli 2019 tussen 18:00 en 21:00 uur in de woonwijken van Noordwijk.

Wat wordt er met de opbrengst van de collecte gedaan?

De opbrengst van de collecte 2019 wordt gebruikt voor de aanschaf van drie nieuwe rescue boards.

Waarom organiseert de Noordwijkse Reddingsbrigade een collecte week?

Gedurende de zomerperiode zetten de vrijwilligers van de Noordwijkse Reddingsbrigade zich in om de veiligheid van de strandbezoekers te verhogen. Dit is alleen mogelijk met goed opgeleide Lifeguards en goed materiaal. Om dit te kunnen financieren loopt de NRB jaarlijks de collecte.

Hoe kan ik meehelpen met de collecte week?

De collecteweek kan niet zonder de inzet van onze trouwe vrijwilligers. Jouw bijdrage is dan ook ontzettend waardevol! Er zijn diverse mogelijkheden om mee te helpen. Zo zijn we altijd op zoek naar collectanten die één of meerdere avonden mee willen helpen, maar ook naar vrijwilligers die willen helpen bij de organisatie. Elke bijdrage is welkom! We gaan graag samen met jou op zoek naar een functie die bij jou en jouw agenda past.

Mogen kinderen collecteren?

De landelijke regel is dat kinderen vanaf 16 jaar zelfstandig mogen collecteren. Natuurlijk mogen jonge kinderen die het leuk vinden om mee te helpen dat altijd doen onder begeleiding van een volwassene.

Mag de Noordwijkse Reddingsbrigade wel collecteren?

Ja, dat mag. De Noordwijkse Reddingsbrigade heeft hiervoor een vergunning vanuit de gemeente Noordwijk.