Steun Tweede Kamer voor structurele financiering project ‘Het Strand Veilig’

De Tweede Kamer heeft donderdag 7 juli twee moties aangenomen om het programma Het Strand Veilig ook in de aankomende jaren te financieren. De moties volgden op een dringende oproep aan de politiek die Reddingsbrigade Nederland deed samen met de Nationale Raad Zwemveiligheid en de KNRM.

De gezamenlijke oproep werd op 21 juni verzonden naar de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Die debatteerde op 29 juni over het sportbeleid, waarbij er ook discussieruimte was voor het thema veiligheid in, op en langs het water. Hierop volgden de twee moties aangaande het project Het Strand Veilig.

Erkenning
Het kabinet is nu aan zet om in de begroting voor 2023 ruimte te maken voor de kosten van het Het Strand Veilig, die jaarlijks 250.000 euro bedragen. Koen Breedveld, directeur van Reddingsbrigade Nederland, is blij met de uitkomst: ”De brede steun in de Tweede Kamer voor deze moties betekent een prachtige erkenning van ons werk en van wat we realiseren binnen het Het Strand Veilig. We zijn er nog niet natuurlijk, maar ik ga ervan uit dat het kabinet nu zijn verantwoordelijkheid neemt en de financiering voor het programma structureel gaat regelen. Daarmee komen eindelijk landelijk middelen beschikbaar om brigades te ondersteunen in wat zij allemaal doen om de veiligheid in, op en langs de zee te vergroten. Ik ben de KNRM en de Nationale Raad Zwemveiligheid dankbaar dat ze onze oproep hebben gesteund, en kijk ernaar uit om die samenwerking de aankomende jaren verder handen en voeten te geven, conform ons meerjarenbeleidsplan.”

Bij vragen over dit nieuwsbericht is contact op te nemen met Koen Breedveld.