Aspirant Lifeguard

Oudere leden van de Jeugdbrigade krijgen de mogelijkheid om strandwacht te gaan lopen. Vanaf 14 jaar kunnen leden ondersteunende taken tijdens onze reguliere strandwacht kunnen uitvoeren.

Wat mag ik doen?

Een dag op het strand begint niet onvoorbereid voor een Reddingsbrigade. Aspirant lifeguards kunnen bij het gereed brengen van de posten en materiaal een grote rol spelen. Tijdens de wachten zullen de aspirant leden voornamelijk meelopen met gediplomeerde lifeguards om ervaring op te kunnen doen.

In geval van noodsituaties en acties betrekken wij bewust niet onze aspirant strandwacht leden. Voor aspirant strandwacht leden is in veel gevallen de gebeurtenis van een ongeval en de reactie van de omgeving daarop al een overweldigende lading informatie om te verwerken. Een aspirant strandwacht kan zo wel goed een beeld vormen van de verschillende soorten incidenten, de aantallen en versterkende gevaren die aanwezig zijn op het strand.

Welke begeleiding krijg ik aangeboden?

Als Aspirant Lifeguard zullen we jou goed begeleiden. Dit betekend concreet dat een aspirant Lifeguard gekoppeld wordt aan een gediplomeerd Lifeguard. Deze zal het aspirant lid wegwijs maken binnen de Noordwijkse Reddingsbrigade. Met als achterliggende gedachte een warm welkom binnen de bijvoorbeeld de strandwachtploegen.

Hoe kom ik in aanmerking om strandwacht te lopen?

Leden vanuit de Jeugdbrigade worden gevraagd om te komen helpen bij de strandwacht. Vanaf 14 jaar kunnen leden van de Jeugdbrigade op het strand helpen. Vanaf 16 jaar kan je je aanmelden als Lifeguard.

Kan ik me ook aanmelden als ik nog niet lid ben?

Als je geen lid bent is het uiteraard mogelijk om je aan te melden. Als Reddingsbrigade zijn wij constant opzoek naar leden die zichzelf willen ontwikkelen en het leuk vinden om zich voor onze vereniging in te zetten. Mocht je enthousiast zijn, dan ben je uiteraard welkom op een zwemavond en op het strand.

Join the club!

  Vul onderstaande gegevens in en u krijgt automatisch het uitgebreidere formulier binnen enkele minuten toegezonden.

  Uw naam*

  Uw email*

  Telefoonnummer*

  De administratie zal spoedig contact met u opnemen, om uw aanmelding af te ronden.

  * verplicht veld