Aanmelden Lifeguard / Strandwacht lopen en Allround vrijwilliger

Wij staan voor het proactief voorkomen van de verdrinkingsdood op het Strand van Noordwijk. Het 15 kilometer tellende Noordwijkse strand heeft jouw hulp nodig. Help ons met je voeten in het zand bij het realiseren van onze doelstelling. Via www.wordlifeguard.nl kun jij jezelf aanmelden als vrijwillige Lifeguard. Wij nodigen je uit voor een oriënterend gesprek. Zie jij jezelf meer als allround vrijwilliger? Ga dan naar www.maakhetstrandveilig.nl en meld je aan!! Wij nodigen je uit om te kijken waar jij past in het mooie Reddingsbrigade werk. Tot snel!!

Hoe ziet een wachtdag eruit?

Vanaf 16 jaar kun je jezelf al opgeven als Lifeguard bij de Noordwijkse Reddingsbrigade. App “Lifeguard” naar 06 24 517 193 Ga naar www.wordlifeguard.nl en meld je aan!
Een dag op het strand begint niet onvoorbereid voor een Reddingsbrigade. Lifeguards spelen gedurende de wachtdag een grote rol. Materiaal en inventaris dient compleet te zijn op de start van de dag. De Lifeguards maken een inschatting van de omstandigheden; weersvoorspelling van de dag, inschatting maken van de drukte op het strand, hoog en laagwater. De Lifeguards drinken en praten even gezellig met elkaar nu het nog rustig op het strand is.
Al snel wordt het drukker op het strand. De verschillende patrouilles worden ingezet en de uitkijk is bemand. De postcommandant let goed op de Lifeguards in zijn of haar team. In sommige gevallen wordt een Lifeguard gevraagd een aspirant Lifeguard te ondersteunen. Verschillende ouders en kinderen worden op een dag weer samen gebracht en op drukke dagen zijn 10-tallen kleinere EHBO hulpverleningen niet uitzonderlijk.
In geval van noodsituaties en acties leiden de gediplomeerde Lifeguards de redding(en). Via de postcommandant kan hulp gevraagd worden, eventueel vanuit andere posten of in de vorm van een ambulance.

Welke begeleiding krijg ik aangeboden?

Als Lifeguard zullen we je goed begeleiden. Dit betekend concreet dat een Lifeguard verschillende opleidingen doorloopt binnen de Reddingsbrigade. De Lifeguard kan hulp vragen aan mede-lifeguards en gediplomeerde instructeurs bij onduidelijkheden. Verschillende herhalingsmomenten zorgen ervoor dat de kennis op niveau blijft. Wij geloven in de combinatie ervaring opdoen en opleiding/oefenen/herhalen.

Hoe kom ik in aanmerking om Lifeguard te worden?

Vanaf 16 jaar kan je je aanmelden als Lifeguard. Het opleidingstraject start bij het behalen van je EHBO diploma en loopt door tot het behalen van een Lifeguard diploma. Alle leden en niet-leden die zich graag zouden willen inzetten voor het proactief voorkomen van de verdrinkingsdood op het Noordwijkse strand zijn welkom.

Kan ik me ook aanmelden als ik nog niet lid ben?

Als je geen lid bent is het uiteraard mogelijk om je aan te melden. Als Reddingsbrigade zijn wij constant opzoek naar mensen die zichzelf willen ontwikkelen en het leuk vinden om zich voor onze vereniging in te zetten. Mocht je enthousiast zijn, dan ben je uiteraard welkom op het strand. Meld je direct aan!

En als ik geen Lifeguard wil worden?

Het strand veilig houden gebeurd op vele manieren. Daar hoef je niet perse een Lifeguard voor te zijn. Je kunt er ook voor kiezen om vrijwilliger te worden bij de Noordwijkse Reddingsbrigade en jouw kwaliteiten en expertise op een andere manier in te zetten om het strand veilig te houden. Denk aan hulpverlenings coordinatie, EHBO, Materiaal onderhoud, ICTen nog vele andere zaken. Vul jouw gegevens in op www.maakhetstrandveilig.nl en wij nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.