Zwem-ABC

Het Zwem-ABC bestaat uit drie Nationale Zwemdiploma’s: A, B en C. Het is inhoudelijk gericht op het jonge kind. De zwemdiploma’s A en B zijn waardevolle tussenstapjes, maar wie het zwemdiploma C op zak heeft is een echte vriend van het water geworden. En kan zich dan goed redden in zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water. De Noordwijkse reddingsbrigade geeft zwemles op alle drie de niveaus.Meldt uw kind aan door het formulier op deze pagina in te vullen.

Lestijden

De zwemlessen zijn op dinsdagavonden tussen 18.00 uur en 19.40 uur en verdeeld over 3 groepen. Om uw kind de juiste vaardigheden aan te leren beginnen de lessen in het ondiepe bad. Als uw kind een goede zwemslag beheerst zal hij/zij les krijgen in het diepe bad.

 • Groep 1a van 18.00 uur tot 18.30 uur in het ondiepe deel van het zwembad.
 • Groep 1b van 18.30 uur tot 19.00 uur in het ondiepe deel van het zwembad.
 • Groep 2 van 19.00 uur tot 19.40 uur voor de Zwem-ABC lessen in het diepe bad.

Het afzwemmen wordt ingepland op lesavonden. Op deze avond zal er geen zwemles worden gegeven. Mocht uw kind gaan afzwemmen, dan krijgt u op voorhand bericht van ons.

Kosten Zwemlessen

Voor de zwemlessen is het mogelijk halfjaarkaarten te kopen. Een halfjaarkaart kost € 75,- dit is exclusief de kosten voor het afzwemmen en exclusief de jeugdlidmaatschapkosten.

Cursisten worden na aanmelding op een wachtlijst geplaatst. Aanmelden voor de zwemopleidingen van de Noordwijkse Reddingsbrigade in het zwembad ‘BinnenZee’ kan middels het digitale formulier op deze pagina of via de Digitale Balie.

Het jaarprogramma van de zwemlessen

De Noordwijkse Reddingsbrigade heeft een zomerstop die gelijk valt met de zomervakantie van de Noordwijkse basisscholen. Het zwemseizoen start gelijktijdig met het nieuwe schooljaar. Tijdens de overige schoolvakanties gaan de zwemlessen gewoon door.
Met uitzondering van feestdagen (als deze op een dinsdag vallen).

– Kerstavond 24 december
– Eerste kerstdag 25 december
– Tweede kerstdag 26 december
– Oudejaarsdag 31 december
– Nieuwjaarsdag 1 januari
– Koningsdag 27 april

Afzwemmen

Vanuit de Noordwijkse Reddingsbrigade worden er per jaar drie afzwemmogelijkheden georganiseerd voor Zwem-ABC. Voor aanvang van het afzwemmen ontvangt uw kind een examenkaart en een gezondheidsverklaring. Als ouder dient u beide kaarten in te vullen en tezamen met het examengeld in te leveren bij de examenadministratie. Deze vind u in zwembad ‘ BinnenZee’  tijdens een van onze zwemavonden.

Heeft u nog vragen?

De zwemopleidingen worden vanuit de Noordwijkse Reddingsbrigade georganiseerd door Mw. W. Klinkenberg en Mw. W. Hazenoot. U bent altijd welkom tijdens een van onze zwemavonden. Na afloop van de zwemopleidingen kunt u met vragen terecht bij de zwemleiding en/of de instructeur/-trice waar uw kind les van krijgt.

Inschrijven Zwem-ABC

  Vul onderstaande gegevens in voor uw zwem aanmelding

  Voornaam*

  Tussenvoegstel

  Achternaam*

  Geboortedatum MM/DD/YYYY*

  Geboorteplaats*

  Geslacht*
  MV
  Uw zoon / dochter
  Heeft al zwemdiploma's
  JaNee
  Zo Ja, Welke diploma's

  Ouder / verzorger

  Tussenvoegstel

  Achternaam*

  Uw adresgegevens
  Straatnaam

  Huisnummer

  Postcode

  Woonplaats

  Telefoonnummer

  Financiële gegevens
  Rekeningnummer voor de betalingen

  Wel / geen goedkeuring automatische incasso.
  WelNiet

  Uw email*

  Controleer uw email na invullen van dit formulier.

  * verplicht veld