Informatie voor ouders

Bij de Noordwijkse Reddingsbrigade staat de veiligheid van u en uw kinderen voorop. Zo verzorgen wij onder meer het toezicht op het strand en in zee, in het zwembad “Binnenzee” en tijdens verscheidene zomeractiviteiten. Er worden zwemlessen gegeven en de jeugdbrigade leert hoe ze levensreddend moet handelen wanneer dit nodig is.

 

Tips & Veiligheid

Het strand van Noordwijk is een openbaar gebied waar iedereen vrij mag genieten van zon, zee en strand. Het strand van Noordwijk, over de lengte van 15km, spreid zich uit tussen de grenzen van Katwijk en Zandvoort. De leden en vrijwilligers van de Noordwijkse Reddingsbrigade zorgen er samen voor dat één ieder hier onbezorgd kan recreëren.
Lees meer

Zwemlessen

Zwemmen is van levensbelang. De Noordwijkse Reddingsbrigade bied zwemlessen aan waarbij uw kind het Zwem-ABC kan behalen. Deze zwemlessen bereiden uw kind goed voor op het zelfstandig kunnen zwemmen. Daarnaast kan een kind tijdens het spelen te water kan raken en bestaat er de mogelijkheid dat uw kind over een aantal jaar wordt uitgenodigd voor zwempartijtjes van vriendjes of vriendinnetjes. In alle gevallen wilt u, er als ouder toch zeker van zijn, dat uw kind goed kan zwemmen.
Lees meer

Jeugdbrigade

Tijdens het zomerseizoen (lees: de maanden juli en augustus) word de reddingspost bij de vuurtoren dagelijks en zichtbaar bemand.
Vanaf eind mei tot en met begin september is de post enkel op zondag open.
Gedurende deze gehele periode heeft de jeugdbrigade een actieve houding in het waarborgen van de veiligheid op het strand en in zee. Daarnaast word er door de jeugd op het strand geoefend, wat de bad- en strandgasten een inkijkje geeft de werkzaamheden van de Reddingsbrigade.
Lees meer

Word donateur!

Zou u de Noordwijkse Reddingsbrigade graag willen helpen, maar heeft u hier onvoldoende tijd voor? Word dan nu donateur. Met behulp van uw gift kan de Noordwijkse Reddingsbrigade haar huidige werkzaamheden beter profileren, toekomstige jeugdleden opleiden en de veiligheid op en rond het strand blijven waarborgen. Voor meer informatie, klik op de onderstaande link.
Lees meer