Peut

Wellicht heeft u er al iets over gehoord, de media stond er pas bol van, op internet, TV en radio. Er is een nieuw brandstofmerk met de naam Peut. Welke opa heeft zijn verfkwast niet in de Peut gelegd? Peut stamt af van het woord petroleum. In de volksmond werd het gebruikt om “brandstof” aan te duiden. “Ik ga even wat Peut halen”. Wij brengen Peut terug naar deze tijd. Als een eerlijk Hollands merk dat midden in de lokale samenleving staat. Peut is meer dan een naam, Peut doet dingen echt anders en durft te experimenteren. Dat doen we niet alleen, we geloven in de kracht van samenwerken.
Peut is ontstaan door een initiatief van De Vrije Pomp, een groep van zelfstandige pomphouders in samenwerking met het Noordwijkse Buro Aan Zee. Samen kopen deze pomphoudersop grote schaal brandstof in bij dezelfde raffinaderijen als de grote brandstofmerken. Dit zorgt voor scherpere prijzen en meer voordeel voor de klant.

 

De komende maanden zullen op veel plaatsen Peut-stations geopend gaan worden. Dit gaat ook in Noordwijk gebeuren. Na ruim 50 jaar Texaco brandstoffen verkocht te hebben, heeft de familie Van Abswoude besloten om over te stappen naar het nieuwe merk Peut.

 

Anders denken, anders tanken

 

Peut gaan dingen echt anders doen en durven te experimenteren. Dat doet Peut niet alleen. Peut gelooft in de kracht van samenwerken met lokale sport-, muziek -, cultuurverenigingen en goede doelen.