Gemeente Noordwijk

In Noordwijk wappert al meer dan 25 jaar de Blauwe Vlag. Naast de Blauwe Vlag beschikt Noordwijk ook over het internationale keurmerk Quality Coast. Dit keurmerk staat voor duurzaam toerisme en gaat veel verder dan de Blauwe Vlag. Bij de Quality Coast is het belangrijk dat in de badplaats evenwicht is tussen economie (toerisme) en ecologie (natuur).
Sinds 2008 heeft Noordwijk een paviljoen op het strand wat het internationale keurmerk Green-Key heeft. Dit keurmerk staat voor duurzaam ondernemen door ondernemers met de nadruk op een milieubewuste bedrijfsvoering. Dit keurmerk kent drie onderscheidingen, te weten brons, zilver en goud. Dit paviljoen is het enige strandpaviljoen aan de Nederlandse kust dat de gouden ‘plak’ heeft weten te behalen.

Het Noordwijkse strand heeft 6 jaarrond paviljoens. Op het Noordwijkse strand is veel diversiteit aan paviljoens waardoor er voor ieder wat wils is op ons mooie strand.
Belangrijke bijdragen vanuit de Noordwijkse Reddings Brigade richting de gemeeente t.b.v. van de Blauwe vlag zijn:

  • Op het kuststrand is een reddingsbrigade aanwezig.
  • Er dient toezicht te worden gehouden op de verschillende gebruikers van het strand en de wijzen waarop het strand gebruikt wordt, teneinde onenigheid en ongelukken te voorkomen.
  • Er dient een gemakkelijk te herkennen eerstehulppost op het strand aanwezig te zijn.

Voor meer informatie over de Blauwe vlag kunt u kijken op www.blauwevlag.nl en voor meer informatie over de gemeente Noordwijk kunt u terecht op www.noordwijk.nl