Bo, de omroep van de Bollenstreek

Bo, de omroep van de Bollenstreek

Bo is de publieke, lokale omroep van Noordwijk, Teylingen, Lisse, Hillegom en Noordwijkerhout. Kortom: de omroep van de Bollenstreek! Wij brengen nieuws, sport, agenda en entertainment. Dat doen we voor 95% met vrijwilligers en twee betaalde krachten.

Geschiedenis omroep

Het is halverwege de jaren ‘80 als een aantal radiozendamateurs onder de naam Noordwijk Lokaal de directe omgeving voorziet van lokaal nieuws en muziek. In mei 1991 verkrijgt de zender de officiële omroepstatus en verandert de naam in Noordwijk Radio. Als op 1 februari 2003 het uitzendgebied wordt uitgebreid met Noordwijkerhout en De Zilk is RTV Nens een feit.

De ontwikkelingen op het gebied van media volgen elkaar in rap tempo op en de omroep breidt haar diensten uit met de kabelkrant, teletekst, internet en televisie-uitzendingen. Ook de opkomst van social media wordt op de voet gevolgd.

Maar het verhaal gaat verder. Met ingang van 1 september 2013 verkrijgt de omroep de uitzendrechten voor de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen. RTV Nens wordt hiermee de lokale publieke omroep voor de gehele Bollenstreek en verandert haar naam in Bollenstreek Omroep (Bo).

Ga naar de website van omroep BO